Navigation

Sinterklaas en De Denkbubbels

Een Sinterklaascadeautje van De Noordwijkse Methode voor jou: Allerlei leuke Denkbubbel werkvormen die je kunt gebruiken voor de komende Sinterklaasperiode.

De Denkbubbels van De Noordwijkse Methode zijn een set vragen waarmee je onderzoekend leren, kritisch en creatief denken kunt integreren in je lessen. De Denkbubbels stimuleren de nieuwsgierigheid en verwondering van de kinderen.

In dit document 2023 De Denkbubbels en Sinterklaas vind je allerlei werkvormen die je kunt koppelen aan de Sinterklaastijd.

Elke Denkbubbel behandelt een ander onderdeel kritisch denken en onderzoekend leren. Vaak sluiten ze op elkaar aan, en soms overlappen ze, omdat onderwerpen nu eenmaal veel met elkaar te maken hebben. Altijd gaat het om vragen stellen aan de kinderen. Onze ervaring is dat kinderen hierdoor zelf ook steeds meer vragen gaan stellen en steeds meer belangstelling krijgen voor de wereld om hen heen.

In het boekje vind je ook kant en klare lessen voor het Onderzoekend Lezen. Onderzoekend lezen kan ter vervanging van begrijpend lezen worden ingezet. Een perfecte manier om hier alvast een beetje mee te oefenen tijdens de Sinterklaastijd! De lessen bestaan uit actuele teksten met activerende en interactieve werkvormen.

Voor nu een mooie sinterklaastijd gewenst en veel plezier met leren!

Hartelijke sinterklaasgroeten, namens het team van De Noordwijkse Methode,

Team De Noordwijkse Methode

Ontvang onze gratis lesinspiratie

Graag delen we met jullie onze lesideeën, actuele ontwikkelingen en tips die je gelijk kunt toepassen in de praktijk.