Navigation

Over ons

Wij zijn het team van De Noordwijkse Methode. Met elkaar proberen we te werken volgens dezelfde principes als die we toepassen bij het begeleiden van onze scholen. We zijn constant aan het leren en ontwikkelen. Iedereen werkt zoveel mogelijk aansluitend bij haar eigen talent en daarin proberen we elkaar steeds aan te vullen. Wat we met elkaar delen is ons enthousiasme over De Noordwijkse Methode en de mogelijkheden die deze biedt om het beste uit leerkrachten en kinderen te halen.

Visie en Missie

Het doel van de Noordwijkse Methode is om kinderen èn leerkrachten te laten schitteren met hun eigen talenten, zodat ze van daaruit een positieve bijdrage kunnen leveren aan de wereld om hen heen. Om dit doel te verwezenlijken streeft De Noordwijkse Methode ernaar om kinderen een basis te bieden waarmee ze de rest van hun leven alles kunnen blijven leren aansluitend op hun vermogens en wensen. We onderscheiden hierbij drie elementen: Kennis, Inzicht en Vaardigheden.

 

Kom jij ons team versterken? Klik hier om naar de vacatures te gaan

Team

Frum van Egmond

Oprichter

Frum is de oprichter van De Noordwijkse School, waar zij oorspronkelijk De Noordwijkse Methode voor ontwikkeld heeft. Na 5 jaar directie- en bestuurstaken op De Noordwijkse School, is zij verder gegaan met Stichting De Noordwijkse Methode. Sindsdien begeleidt ze scholen die ook met De Noordwijkse Methode willen werken.

Daarnaast begeleidt Frum nationaal en internationaal allerlei innovatieprojecten, geeft ze lezingen en ontwikkelt ze nieuwe concepten voor De Noordwijkse Methode.

Frum’s specialisatie is het ontwerpen van onderwijs, waarbij ze wetenschappelijke inzichten en maatschappelijke ontwikkelingen vertaalt naar praktische mogelijkheden in de klas. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, tuinieren, koken, kunst en suppen op zee.

Frum wordt geïnspireerd door het idee om de wereld een beetje beter te maken.

Inge van Itterzon

Trainer, ontwikkelaar, organisator

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Inge al een berg ervaring met De Noordwijkse Methode. Oorspronkelijk is zij bij De Noordwijkse Methode gestart als werkstudent. Inmiddels traint en begeleidt Inge Noordwijkse Methodescholen en werkt zij mee aan de inhoudelijke en conceptuele ontwikkeling van onderdelen van De Noordwijkse methode. Inge’s talent voor structureren en organiseren is onontbeerlijk voor ons team.

Ook begeleidt Inge kinderen die niet lekker in hun vel zitten in haar eigen kinderpraktijk BOOSTING. In haar vrije tijd houdt Inge van sporten, koken en wandelen met haar hond Binkie. 

Inge wordt geïnspireerd door mensen op hun eigen wijze te laten schitteren.

Mascha Bouma

Trainer

Mascha is leerkracht op De Ark in Heemstede, een school die nu al flink wat jaren succesvol met De Noordwijkse Methode werkt. Als lid van het atelierteam op haar school coördineert Mascha de thema’s en weet zij precies wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van de atelierlessen. Mascha zit vol creatieve ideeën en praktische tips. Haar specialisatie is het begeleiden van leerkrachten bij het ontwikkelen en organiseren van atelierlessen.

Naast haar werk op De Ark en voor De Noordwijkse Methode, traint Mascha hulphonden en houdt ze erg van sporten en buiten zijn. 

Mascha raakt geïnspireerd wanneer ze kinderen en volwassenen in hun kracht kan zetten.

Petra van Luijk

Ontwikkelaar

Petra heeft op de basisschool van Winford Oegstgeest met De Noordwijkse Methode gewerkt. Ze heeft veel kennis van de leerlijnen van jonge kinderen en koppelt dit als geen ander aan betekenisvolle thema activiteiten. Petra adviseert bij het ontwikkelen van onze onderbouw-lessen. Petra brengt een thema echt tot leven voor jonge kinderen en ontwikkelt ideeën voor de onderbouw-inspiratieboekjes. Daarnaast geeft Petra individuele begeleiding aan leerkrachten van groep 1-2-3. 

 

Petra is actief bij de Oranjevereniging Sassenheim en zet zich in voor maatschappelijke en sociale activiteiten. In haar vrije tijd houdt Petra van varen op de Kaag, wandelen in het bos en geniet ze van haar eigen kinderen.

Petra wordt geïnspireerd door blije kinderen en hun onbevangenheid. In hun wereld is alles mogelijk.

Bianca Simon-Berends  

Trainer, ontwikkelaar

Bianca geeft les op de Emmaschool in Bussum, die sinds 2017 ook met De Noordwijkse Methode werkt. Bianca is zo enthousiast over De Noordwijkse Methode, dat zij inmiddels ook lessen ontwerpt en andere scholen begeleidt bij het voorbereiden van de thema’s. Bianca’s kracht is om een breed onderwerp te vertalen naar overzichtelijke en inspirerende lessen, waarin de kinderen veel ruimte hebben voor eigenaarschap en zelfsturing.

Bianca valt op door haar kleurrijke haar. In haar vrije tijd is ze graag creatief en heeft allemaal klusideeën voor in huis. Ook probeert ze graag nieuwe recepten in de keuken en doet ze leuke dingen met haar gezin.

Bianca wordt geïnspireerd door mensen die  'out of the box' denken. 

Ontvang onze gratis lesinspiratie

Graag delen we met jullie onze lesideeën, actuele ontwikkelingen en tips die je gelijk kunt toepassen in de praktijk.