Navigation

Kerstmis en de Denkbubbels

Een vroeg kerstcadeautje van De Noordwijkse Methode: Boost het onderzoekend leren met allerlei leuke kerstwerkvormen en vragen van De Denkbubbels.

De Denkbubbels van De Noordwijkse Methode zijn een set vragen waarmee je onderzoekend leren, kritisch en creatief denken kunt integreren in je lessen. De Denkbubbels stimuleren de nieuwsgierigheid en verwondering van de kinderen.

In dit document 2023 Kerstmis met de Denkbubbels vind je allerlei werkvormen die je kunt koppelen aan deze feestelijke tijd.

Elke Denkbubbel behandelt een ander onderdeel kritisch denken en onderzoekend leren. Vaak sluiten ze op elkaar aan, en soms overlappen ze, omdat onderwerpen nu eenmaal veel met elkaar te maken hebben. Altijd gaat het om vragen stellen aan de kinderen. Onze ervaring is dat kinderen hierdoor zelf ook steeds meer vragen gaan stellen en steeds meer belangstelling krijgen voor de wereld om hen heen.

In het boekje vind je ook kant en klare lessen voor het Onderzoekend Lezen. Onderzoekend lezen kan ter vervanging van begrijpend lezen worden ingezet. Een perfecte manier om hier alvast een beetje mee te oefenen tijdens de weken voor de kerstvakantie! De lessen bestaan uit actuele teksten met activerende en interactieve werkvormen.

We wensen jullie alvast prachtige feestdagen toe en veel plezier met leren!

Team De Noordwijkse Methode

Ontvang onze gratis lesinspiratie

Graag delen we met jullie onze lesidee├źn, actuele ontwikkelingen en tips die je gelijk kunt toepassen in de praktijk.