Navigation

Sinterklaas en De Denkbubbels

Een Sinterklaascadeautje van De Noordwijkse Methode voor jou: Allerlei leuke Denkbubbel werkvormen die je kunt gebruiken voor de komende Sinterklaasperiode.

De Denkbubbels van De Noordwijkse Methode zijn een set vragen waarmee je onderzoekend leren, kritisch en creatief denken kunt integreren in je lessen. De Denkbubbels stimuleren de nieuwsgierigheid en verwondering van de kinderen.

In dit document (Denkbubbels gekoppeld aan Sinterklaas) vind je allerlei werkvormen die je kunt koppelen aan de Sinterklaastijd.

Elke Denkbubbel behandelt een ander onderdeel kritisch denken en onderzoekend leren. Vaak sluiten ze op elkaar aan, en soms overlappen ze, omdat onderwerpen nu eenmaal veel met elkaar te maken hebben. Altijd gaat het om vragen stellen aan de kinderen. Onze ervaring is dat kinderen hierdoor zelf ook steeds meer vragen gaan stellen en steeds meer belangstelling krijgen voor de wereld om hen heen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken met De Denkbubbels? Op 19 januari geven wij een (gratis!) online training. Je kunt je hier inschrijven.

We wensen je heel veel Sintplezier toe!

Veel plezier en succes!

Team De Noordwijkse Methode

Ontvang onze gratis lesinspiratie

Graag delen we met jullie onze lesideeën, actuele ontwikkelingen en tips die je gelijk kunt toepassen in de praktijk.